Sukujuhlat 2010

3.7.2010 Ruotoistenmäen sukujuhla Pyhäsalmella

Osa suvun jäsenistä rohkaisi luontonsa ja lähti tutustumisretkelle Pyhäsalmen kaivokseen. Markun sanojen mukaan lähdettiin etsimään juuriamme, joita todella etsittiin syvältä eli 1440 metrin syvyydestä. Ihan varmoja ei oltu löytyivätkö ne. Kuvissa suvun rohkeat "kaivosmiehet ja -naiset" kypärissään ja saappaissaan kuuntelemassa oikeiden kaivoslaisten selostusta kaivoksen nykyisestä toiminnasta. Oli aika mahtava kokemus mennä pimeällä hissillä syvyyksiin!

Mielenkiintoisen kaivosmatkan jälkeen suunnattiin autot kohti Vuohtomäen tornia, missä Anneli Karioja ja Pirjo Lehtimäki olivat loihtineet ihanan pannukahvi- ja mehuhetken karjalanpiirakoineen ja pullineen ym. muine tarjottavineen. Kattaus oli perinteikkään kaunis ja pöydän antimet todella maukkaat. Suurkiitokset vielä kerran Annelille ja Pirjolle! Melkein kaikki kiipesivät tornin huipulle ihailemaan Pyhäjärven upeita maisemia. Suvun vanhimmat näyttivät kiipeämisen mallia nuoremmille.

Olipa mukava aamupäivä, tästä oli hyvä lähteä nauttimaan Pyhäjärven Kihupäivistä. Jotkut innokkaat valtasivat penkkirivin yhteislaulutilaisuudesta ja laulu raikui Eilan, Emmin, Antin, Marja-Liisan, Maijan, Miiran, Eeva-Liisan ja Heikin suista niin, että laulattajakin kehui jälkeenpäin. Jotkut vielä innostuivat laulamaan paikallisessa karaokebaarissakin.

4.7.2010 Sukukokous ja yhteinen lounastilaisuus

Jumalanpalveluksen ja haudoilla käynnin jälkeen yli 80 suvun jäsentä kokoontui Verkkorantaan pitämään sukukokousta ja nauttimaan todella maukkaasta lounaasta. Kuvissa kokousväkeä ja kuva Seppo Heinosesta selostamassa sukututkimuksensa vaiheita. Suurkiitokset Sepolle todella mahtavasta tutkimuksesta, jonka hän luovutti suvulle. Kiitos myös Markulle onnistuneen tilaisuuden järjestämisestä.

Meillä kaikilla oli niin mukavaa, että toivotaan, että viiden vuoden kuluttua näemme taas sukukokouksessa, mutta mikä estää, meitä näkemästä toisiamme aikaisemminkin.

Hyvää kesän jatkoa kaikille!

© 2006 Mikko Ruotoistenmäki